-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle AnlatılıyorAfyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle Anlatılıyor

Büyük Taarruz Zaferi 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz Zaferi'ni sevk ve idare ettiği, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Kocatepe'de tören düzenlendi. TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokolün katılımıyla gerçekleşen törende Türk Ordusu'nun ve Türk Milleti'nin zaferi kutlandı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Fatih Dağlı, bir konuşma yaparak Büyük Taarruz Zaferi'nin önemine değindi. Tuğg. Dağlı, bu zaferin Türk Milleti'nin tarihe altın harflerle yazdığı bir zafer olduğunu belirtti.

26 Ağustos 1922'de Kocatepe'den Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği emirle başlayan büyük taarruzun, Anadolu'ya giren Türk milletinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğu vurgulandı. Bu zafer, Türk milletinin vatanını, egemenliğini, bağımsızlığını ve bayrağını her koşulda koruyacağını ve Anadolu'nun Türk yurdu olmaya devam edeceğini tüm dünyaya ilan etti.

Ardından Albay Semih Koç tarafından yapılan bir sunumda, Büyük Taarruz Zaferi'nin askeri yönü ve harekatın nasıl icra edildiği detaylı bir şekilde anlatıldı.