-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle AnlatılıyorAfyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle Anlatılıyor

Sayın Osman Emre ÖZTÜRK'ün Mesajı:

Saygıdeğer Bayat Halkı;

30 Ağustos Zafer Bayramımız, 102 yıl önce kahraman milletimizin tüm istila, işgal, saldırıları ve kuşatmalara boyun eğmeden, bağımsızlık uğruna kutsal vatan topraklarımızı savunmak için işgal güçlerine karşı gösterdiği destansı bir mücadelenin haklı zaferinin yıldönümünü kutladığımız, tarihimize şan ve şerefle kazınmış önemli bir gündür.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihimize altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız işgalcilerden kurtarılmış, Türk milleti ilelebet hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Bu anlamlı gün, ecdadımızın bize emanet ettiği vatanımızı ve bayrağımızı koruyarak, şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarına sahip çıkmak en büyük görevimizdir.

Tarihimiz açısından ise ağustos ayı, kahraman ordumuzun ve milletimizin şanlı destanlarının yazıldığı zaferlerin ayıdır. Haklı gururunu yaşadığımız bu 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferi destanını, ecdadımızdan aldığımız güçle, vatanımız ve bayrağımız uğruna kanını dökmüş olan tüm şehitlerimizin ve gazilerimiz anısına vatan topraklarını koruyarak gelecek nesillere aktarmak en büyük görev ve sorumluluğumuzdur.

Bu vesileyle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.