-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle AnlatılıyorAfyonkarahisar'ın Doğal ve Kültürel Güzellikleri Belgeselle Anlatılıyor

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ile birlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarafından Düzenlenen IPARD 3 Programı Eskişehir Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda konuşan Sayın Valimiz; "Bakanlığımızın koordinasyonunda IPARD 3 projesinin tanıtım toplantısında sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Tarım sektörünün ülkemiz ve Eskişehir için önemine değinen Sayın Valimiz konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Eskişehir'de tarımsal üretim anlamında önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Türkiye'nin ilk sulama projelerinden birisi Eskişehir'de başlamıştır. Süreç farklı alanlarda değişik yatırımlarla tarım sektörümüzün daha iyi bir noktaya gelmesi için gayret gösterilmiştir. Yine Türkiye'de ilk Şeker Fabrikası Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün döneminde 1933 yılında yapılmış ve faaliyete geçmiştir. Halen üretimine devam eden fabrikalardan birisidir. Dolayısıyla tarım sektörü Eskişehirimiz için oldukça önemli. Sadece bitkisel üretim anlamında değil, hayvancılık bakımından da gerek büyükbaş, gerek küçükbaş hayvancılık bakımından da oldukça önemli potansiyele sahip bir kent. Arıcılıkta da belirli çalışmalar ve mesafeler alan bir kent. Bunların daha iyi bir noktaya taşınması bakımından Bakanlığımızca desteklenen birçok farklı yöntemle çalışmalar ortaya kondu. Bugüne kadar önemli destekler ilimize verildi. Ama bugün daha farklı bir destekle karşı karşıyayız. İlk aşamada çok kapsamlı olmayan farklı illerde başlayan ve bugün itibariyle de ülkenin tamamını, 81 ili kapsayan Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu artık Eskişehir'de de destek vermeye başlayacak. Üreticimizin yapmayı arzu ettiği ama finansal anlamda zorlandığı birçok konuda artık bu kırsal kalkınma önemli bir destek sağlayacak. Hem tesislerimizi uluslararası Avrupa Birliği standartlarına getirmek hem de ürettiğimiz ürünleri uluslararası pazarlara sunabilmek bakımından oldukça kıymetli bir destek olacak. Üretim yapmak, üretilen ürünlerin pazarlanmasını daha iyi bir noktaya taşımak oldukça kıymetli. Bu bakımdan IPARD 3 projesinin Eskişehir'imizdeki Tarımsal hareketliliği, gelişmişliği daha iyi bir noktaya taşıyacağına olan inancım tam." diye konuştu.

Toplantı, IPARD 3 programı ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılması ve genel değerlendirme talepler ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.