Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Oda Ve Pazar Yerinde Rant Sağlayanlar Var Afyonkarahisar Oda Ve Pazar Yerinde Rant Sağlayanlar Var

Önceki gün Afyonspor Başkanı Niyazi Ertaş'ın açıklamaları üzerine Cevap Hakkı doğan  Akkuş açıklamada bulundu.

 

Çok kıymetli ve Değerli Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız ve Afyonspor camiası

Afyonspor kulüp başkanı ve yönetim kurulu tarafından basın açıklaması yapılmış olup tarafıma ve yönetimimize bir takım soru ve beyanlara karşı cevap hakkımız doğmuştur.

Afyonspor, köklü geçmişiyle saygın ve şehrimizin gözbebeği olan bir kulüptür. Bu kulüp, hiçbir kişi ya da kuruluş tarafından sahiplenilemez. Siz ve daha önceki başbakanlarımıza hangi valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımız vekil olduğu acaba kamuoyumuz çok merak etmektedir.

Biz de burada reklam amacıyla değil, hizmet etmek için bulunuyoruz. Ekibim ve ben, Afyonspor Kulübü’ne aday olmamızın nedeni, kulübümüzün sahipsiz kalmaması için bu zorlu süreçte sorumluluk almaktır. Niyazi Ertaş’ın başkan kulüp başkan adayı olması durumunda derhal istifa edeceği genel kurulda basında beyan etmiştir. Bu sebeple, kulübümüzün keyfi yönetim anlayışına kurban edilmemesi için olağanüstü kongreye gidilmesi ve seçim yapılması gerekliliği doğmuştur.

Afyonspor camiası ve taraftarı bizim için çok kıymetli değerlidir. Başkanlık görevini üstlenmem halinde, kırgın ve küskün taraftarlarımızı tekrar tribünlere çekmek adına kısa bir süre dahi olsa ücretsiz bilet dağıtımı yapacağız ve çay ikramında bulunacağız. Yeter ki taraftarımız bize güvenini ve desteğini esirgemesin stadımızda biz ve takımı yalnız bırakmasın.

Mevcut yönetime çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz, ancak yeterli bir çalışma gösterilmediği kanaatindeyiz. Futbolcularımız ve çalışan personelin 8-10 aydır maaşlarını alamadığı, SGK prim borçların, vergi dairelerine olan vergi borçlarını ve içeride bilmediğimiz kişi ve kurumlara borçların biriktiği bilgisini aldık. Çünkü hiçbir çözüm odaklı yaklaşım ya da ödeme planı görememekteyiz.

Niyazi Ertaş başkanımla ise, sporla ilgili herhangi bir bilgisi ve ilgisinin olmadığını ve bu saatten sonra da ilgilenemeyeceğini ve istifa etmeye hazır olduğunu bizzat bana belirtmiş olup, hatta bize ve yönetimimize her türlü desteği vereceğini beyan etmiştir. Başkanımdan basınımıza ve bize bizzat beyan ettiği gibi istifa etmesi talep ediyoruz.

Nadir Güzey’le eski Afyonspor kulüp Başkanı olması nedeniyle 2-3 defa ziyaret ederek görüşme yapmış olduğumuz süreçte kulüp mali yapısı ve sporcuları ve genel durumlarla fikir alış verişinde bulunduk. Tarafımıza ve yönetimdeki arkadaşlarımıza hangi yetki ile beyan ve taahhüt adı altında 12-13 madde oluşan bir liste sunulması anlamış değiliz. Nadir beyde kulübümüze her türlü desteğe hazır olduğunu tarafımıza beyan etmiş olup, gereken işlemleri yapılması ve kulübü kongre süreç çok acil olarak gidilmesi gerekiyor. Çok geç kalınan bir süreç şu anda takımız ligden düşmeyle baş başa kalmıştır. İlk yarıda 15-20 puan alamaz işimiz çok kötü transfer yasağı olması çok kötü durum ama biz Afyonspor camiası olarak bütün bu olumsuz hava bertaraf etmek için var gücümle çalışacağız.