Türkiye'de sanayi sektörü, kaynakçı ihtiyacını karşılamak için rotasını yurt dışına çevirmiş durumda. Son yıllarda kaynakçılık mesleğine duyulan ilginin azalması, işletmeleri farklı çözümler aramaya yönlendiriyor.
Türkiye'de kaynakçı bulmanın giderek zorlaştığına dikkat çeken sektör yetkilileri, Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı sırasında Hindistan'dan 300 kaynakçının getirildiğini belirtiyor. Bu durum, Türkiye'deki iş gücü açığını kapatma noktasında önemli bir adım olarak görülse de, aynı zamanda yerel iş gücüne duyulan ilginin azalmasının da bir göstergesi.
Özel işletmeler, projelerini zamanında ve kaliteli bir şekilde tamamlamak için halen Hindistan'dan kaynakçı getirmek durumunda kalıyorlar. Türkiye'deki kaynakçı açığının yerel eğitim ve teşviklerle kapatılması gerektiğine işaret eden uzmanlar, mesleki eğitim programlarının geliştirilmesinin önemine vurgu yapıyor. Bu sayede yerel kaynakçıların yetiştirilmesi ve sektördeki açıkların kapatılması planlanıyor.
Sonuç olarak, Türkiye'deki kaynakçı açığı, uluslararası iş gücü çözümlerinin devreye sokulmasına neden olmuş durumda. Ancak sürdürülebilir bir çözüm için yerel iş gücünün güçlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiği açıkça ortaya konuyor.
Yorumlar
Yorum Yap