Gözden kaçırmayın

Burcu Köksal Kanunsuzluk İddiasına Cevap Verdi  Burcu Köksal Kanunsuzluk İddiasına Cevap Verdi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, Türkiye'deki ekonomik krizin derinleştiğini belirterek "İşçisi, emeklisi, esnafı, çiftçisi, öğrencisi, ev kadını, iş insanı, herkes dertli. Kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. İnsanlar geçinemiyor" diye konuştu. Köksal, CHP Milletvekili Adayları, Afyonkarahisar İl Başkanı, Saadet Partisi İl Başkanı, CHP'li Belediye Başkanları, İYİ Parti Milletvekili Adayları, CHP İlçe Başkanları, STK Başkanları ve vatandaşların katılımıyla "Dinar Seçim Koordinasyon Merkezi"nin açılışını gerçekleştirdi.

Köksal, "Tek Kişilik Saray hükümeti Türkiye'yi 5 temel sorunla karşı karşıya bırakmıştır" diyerek, demokrasinin sadece kâğıt üzerinde kaldığını, yasama, yargı ve medyanın bir kişinin vesayeti altında olduğunu belirtti. Köksal ayrıca, ekonomik bağımsızlığın tehlikede olduğunu, milletin vergilerinin bir avuç çıkarcıya aktarılırken insanların işsizliğe mahkûm edildiğini, dış politikada egemen güçlere boyun eğildiğini, eğitim politikalarının değişkenliği nedeniyle Türkiye'nin bilgi çağından koparıldığını ve toplumsal barışın etnik kimlik, yaşam tarzı ve inanç eksenli siyasetle derin yara aldığını ifade etti. Köksal, Millet İttifakı'nın iktidara gelmesiyle "tek adam rejimi"nin sona ereceğini de vurguladı.

31 Mart yerel seçimlerinde güzel bir sonuç elde ettiklerini belirten Köksal, ülkedeki ağır ekonomik buhran ve derin siyasal toplumsal krize dikkat çekti. Köksal, her kesimden insanın dertli olduğunu, geçinemeyenlerin arttığını ve sığınmacıların Türk vatandaşlarından daha fazla haklara sahip olduğunu belirtti. Onları iktidarlarında en geç 2 yıl içinde geri göndereceklerini söyledi.