Yerel seçimlerde siyasi rant elde etmek için esnafın sorunlarını istismar etmek, ne ahlaki ne de vicdani değildir!

Mahmut Emin Birliktir ve Hakan Dilek, yerel seçimleri fırsata çevirmek istiyor. Modern Sanayi Sitesi'nde alt yapı çalışmalarının bitmemesi ve teslim süresinin uzamasını yerel yönetime yıkmaya çalışıyorlar. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olan Birliktir, CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın ziyaretinde, Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı olan Dilek'in sanayi alanındaki çalışmaları tamamlayacağını ancak Afyonkarahisar Belediyesi'nden desteğe ihtiyacının olduğunu iddia etti. Birliktir, belediyenin başka yere yatırım yapmak yerine önce sanayinin tekerinin döndürülmesi gerektiğini söyledi.

Birliktir, "Bizim esnafımız devlete saygılıdır. Bakın iktidar demiyorum, devletine saygılıdır. Esnafımız devletine bu güne kadar karşı gelmiş bir kesim değildir. Bu ahilik terbiyesi her ne kadar bozulmuş deseler de hala devam ettiren büyük bir kısım var. Dolayısıyla esnaf nankör de değildir, esnaf makama da hürmet eder. Siz geldiniz o kadar güzel şeyler söylediniz ki bunları yaptıktan sonra esnaf sizleri unutmaz, nankör davranmaz" dedi.

Birliktir'in bu sözleri, yerel seçimler öncesi CHP'ye destek vermek için söylenmiş gibi görünüyor. Ancak gerçekte Modern Sanayi Sitesi'nde yaşanan sorunların yerel yönetimle ilgisi yok. Alt yapı çalışmalarının bitmemesi ve teslim süresinin uzamasının asıl sebebi, Hakan Dilek'in kooperatif yönetiminin süreci iyi yönetememesidir. Dilek, kooperatif üyelerinden düzenli ve periyodik olarak aidat toplayamamış süreç uzadıkça maliyetler enflasyon ile paralel artmış , projeyi yavaşlatmış ve geciktirmiştir. Bu durumda belediyeden destek beklemek, hem haksız hem de yersizdir.

Özellikle Birliktir ve Dilek AK Parti üyesi ve İktidara yakın yerel yönetinmlerle içli dışlıdır. Parti içinde görevler de alan bu ikilinin  İktidarın uktesindeki sorunlarını nasıl çözemedikleride akıllara gelen soru işareti .

Modern Sanayi Sitesi'nde esnafın mağdur olmasını önlemek için Kamu ve Yerel yönetimlerin işbirlği yapması  ve bir an evvel hak sahiplerine işyerlerini teslim ederek ekonomiye kazandırması gerekmektedir. Ayrıca Mahmut Emin Birliktir'in de Dilek'e ortaklık etmek yerine, esnafın haklarını savunması ve gerçekleri dile getirmesi beklenmektedir. Yerel seçimlerde siyasi rant elde etmek için esnafın sorunlarını istismar etmek, ne ahlaki ne de vicdani değildir.