Mahmut Koçak, Afyon(karahisar) siyasetinin önemli isimlerinden biridir. 1964 yılında Afyonkarahisar’da doğan Koçak, tıp eğitimi aldıktan sonra sağlık sektöründe çeşitli görevler üstlenmiştir.

ABD’de sağlık turizmi ve sağlık kurumları yönetimi konusunda deneyim kazanan Koçak, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hekimlik, İstanbul Sağlık Müdür Yardımcılığı, Dünya Bankası Sağlık Projesi Genel Koordinatör Yardımcılığı,  Kan Bankası sorumluluğu gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur.

 Başbakanlık Müşavirliği ve Sağlık Bakanlığı Baş Danışmanlığı da yapan Koçak,

1999 seçimlerinde Ön seçimde ikinci sırayı alan Dr. Mahmut Koçak'ın genel merkez tarafından beşinci sıraya düşürülmesi önemli bir kırılım noktası idi . Sayın Koçak haliyle kızmış, bağımsız olarak da adaylığını koymuştu  25.800 oy almıştı . Taraftarları bir şehir efsanesi yazdı ve şöyleydi Mahmut Koçak tüm mahallelerde Muhtar çıkmıştı sebebi mi? Bağımsız Mahmut Koçak’ın  Pusulalarının Muhtar adaylarının pusulaları ile  karışması.

 AK Partinin Kurulması ile Ak parti saflarında yer alan Mahmut Koçak ,Kadere bakın ki 5. Sıradan  2002 yılında AK Parti’den Afyonkarahisar Milletvekili seçilerek parlamentoya girmiştir.

2006 yılında Yolsuzlukla Mücadale Derneği Başkanlığı yapan Mahmut Koçak ‘ın açıklamaları  Parti içinde rahatsızlık yarattı ve Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak'ın, son zamanlardaki açıklamaları, eleştirileri ve tutumunun "parti disiplini" ile bağdaşmadığı gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Müşterek Disiplin Kuruluna şevki istendi. Ve ihraç edildi .

2009 Yerel seçimlerinde  Belediye başkanlığı için önceden kamu oyu yoklaması yaparak çalışmış seçimlere hangi parti adı adında gireceği tartışılırken seçime kısa süre kala sahalardan çekilmişti !

 2014 Yerel seçimleri öncesi sahaya inen Mahmut Koçak seçim için ön çalışma yapmış, Demokrat Partiden aday olmak için ön görüşme yapmış Yine kısa bir süre kala Sahadan ayrılmıştı

2019 yerel Seçimleri öncesi yine sahaya çıktı yine nereden aday olacağı belirsiz iken  İyi Partiden aday olduğunu saşalı bir şekilde açıkladı , seçim çalışmaları boyunca AK Parti karşıtı oylara talip oldu seçimi az bir oyla kaybetti.

2023 yılı Genel Seçimler öncesi İyi Partiden İstifa ederek AK Partiye geçti , Milletvekili adayları arasın da yer bulamadı.

2024 yerel seçimleri öncesi Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Aday Adayı oldu , İl başkanlığında yaptığı Konuşma sırasında kullandığı AK Partiye Davet edildim cümlesi AK Parti Milletvekili Ali Özkaya Tarafından Yalanlandı , Buda Mahmut Koçak ‘ın güvenirliliğine şüpheyle bakılmasına neden oldu !

Mahmut Koçak ‘ ın gizli ajandasın da nasıl bir harita var bilmiyoruz . Ak Partinin Temayül yoklaması şonuçlarına nasıl Yansıyacak göreceğiz ?