Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Tarihi ve Turistik Yerleri Basın Mensuplarına TanıtıldıAfyonkarahisar Tarihi ve Turistik Yerleri Basın Mensuplarına Tanıtıldı

Kütahya Belediyesinin düzenlediği organizasyon kapsamında sahne alan Tilla Török, Türk ve Macar halk şarkılarıyla Kütahyalıları coşturdu. Belediye bahçesinde gerçekleştirilen konser, dinleyenler tarafından beğeniyle takip edildi. Türk-Macar kardeşlik bağlarını pekiştiren şarkılar etkinliğin sonunda Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı tarafından teşekkür edilerek hediyeler takdim edildi.

Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, 2023 Yılı Hisarlı Ahmet Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserlerin ve aktivitelerin devam edeceğini belirtti. Uluslararası nitelikteki etkinliklerin de programda yer aldığına vurgu yapan Damcı, geçtiğimiz yıl Kırgızistan ekibini getirdiklerini, halk dansları gösterileri düzenlediklerini hatırlattı. Bu kez de Macar ekibinin Türk Dünyası turnesi sırasında Kütahya'ya uğraması dolayısıyla Kendilerine davet gönderdiklerini belirterek, bu başarılı etkinliklere vesile olan Okçuluk Kulübü Başkanı Selim Beye teşekkürlerini sundu.

Abdullah Damcı, konserlerin ve diğer etkinliklerin yaz aylarında Belediye bahçesi, fuar alanı, Hezar Dinari Kültür Merkezi ve Yedigöller bölgesinde de devam edeceğini halkla paylaştı. Ekim ayında hizmete girecek olan Kültür Sanat Akademisi ile de halk müziği, sanat müziği, halk oyunları ve tiyatro çalışmalarının tanıtılacağını sözlerine ekledi. Katılım gösteren gruplar ve dinleyiciler için mütevazi bir teşekkür konuşması yaparak, bundan sonra ki etkinliklere de birlikte katılma dileğinde bulundu.