Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Tarihi ve Turistik Yerleri Basın Mensuplarına TanıtıldıAfyonkarahisar Tarihi ve Turistik Yerleri Basın Mensuplarına Tanıtıldı

Afyonkarahisar Belediyesi, halkın sağlıklı ve uygun fiyatlı ekmek tüketebilmesi için YÜNTAŞ A.Ş. iştirakiyle bir halk ekmek fabrikası kuruyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, en temel gıda ürünlerinden biri olan ekmeği, halkın ucuz, sağlıklı ve kaliteli bir şekilde elde edebilmesi için çaba gösteriyor. Fuar alanında 2 bin 924 metrekarelik bir alanda inşa edilen tesis kısa zamanda faaliyete geçecek.

Fabrikada günlük 50 bin ekmek üretimi yapılacak ve ekmekler büfelerde satışa sunulacak. Halk Ekmek Fabrikası ile özel diyet gerektiren gruplar, tam buğday, çavdarlı, tuzsuz, kepekli, zeytinyağlı, UNESCO tescilli patatesli ev ekmeği de dahil birçok çeşit ekonomik bir şekilde Afyonkarahisarlıların hizmetine sunulacak.

Başkan Mehmet Zeybek, Halk Ekmek Fabrikası hakkında yaptığı açıklamada "Günlük 50 bin ekmeğin üretilebileceği Halk Ekmek Fabrikasını şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tesisimizde en uygun ekmek ve unlu mamullerin yanı sıra tescilli ürünlerimizden olan ekşi mayalı patatesli ev ekmeğine kadar birçok çeşidin üretimi yapılabilecek. İnsan odaklı yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Afyonkarahisar'ımıza şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.