Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Cimnastikte Milli Gurur HedefiAfyonkarahisar'da Cimnastikte Milli Gurur Hedefi

Türkiye Motor Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Jetsurf 100. Yıl Kupası final yarışları, Büyük Taarruzun 101. Yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar'da büyük bir heyecana sahne oldu. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen etkinlik, Büyük Taarruzun 101. Yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak düzenlendi. Afyonkarahisar'ın Zaferin Şehri olmasının yanı sıra Türkiye Motor Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Jetsurf 100. Yıl Kupası final yarışları da şehre farklı bir atmosfer getirdi. Yarışlar, Türkiye Motor Sporları Federasyonunun faaliyet programı içerisinde yer alan Jetsurf 100. Yıl Kupası'nın Afyonkarahisar'da gerçekleşen final etabıyla tamamlandı. 12 sporcu arasında gerçekleşen yarışmalar sonucunda İsmail Kaptanoğlu birinci, Murat Yorgancılar ikinci ve Mertcan Tuna üçüncü oldu.

Jetsurf, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Motor Sporları Federasyonunun iş birliğiyle ülkemizde uygulanmaya başlanan yeni bir spor dalıdır. Yarışlar slalom parkurunda düzenlenmektedir ve toplamda dört etaptan oluşmaktadır. En iyi dereceyi elde eden sporcu birinci olarak ilan edilmektedir.

Jetsurf sporunun daha etkin bir şekilde gelişmesini hedefleyen sporcu Murat Yorgancılar, "Jetsurf, 2016 yılından bu yana dünya şampiyonaları düzenlenen bir spor dalıdır. Ülkemizde ise 14 lisanslı sporcu bulunmaktadır. Suyla çevrili bir ülke olan Türkiye'de su sporlarında daha etkin bir şekilde yer almayı ve dünya şampiyonalarında Türk bayrağını göndere çekmeyi hedefliyoruz" dedi.