Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Faaliyet RaporuAfyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Faaliyet Raporu

Eskişehir'deki semt pazarlarında, turşuluk ürünler tezgahlara yerleşmeye başlarken, pazarcılar vatandaşların bu yıl acı bibere daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.


Eskişehir'deki pazar tezgahlarını turşuluk ürünler süsledi ve vatandaşlar kış için hazırlık yapmaya başladı. Turşuluk biberlere ve salatalara olan talebin arttığı görüldü. Beyaz fındık biberi kilosu 30 lira, yeşil fındık biberi 20 lira ve balık acı biberi ise 40 liradan alıcı buluyor. Turşuluk ürün satıcıları, vatandaşların turşuluk malzemelerine ilgisinin arttığını belirterek, tatlı biber yerine acı biberlere yönelim olduğunu ifade etti.




Turşuluk malzemeler satan pazarcı Uğur Kaplan, turşuluk sezonunun hareketlendiğini söyledi. Bu yıl, geçmiş yıllara göre acı bibere talebin arttığını belirten Kaplan, "Kışlık turşuluk sezonu yavaş yavaş başladı. Turşuluk biberlerimizi getirdik. Tezgâhımıza 7 çeşit biber getirdik. Meksika biberi, beyaz fındık biberi, yeşil fındık biberi, Şili biberi ve balık biberi gibi çeşitlerimiz var. Sezon yeni başlamasına rağmen hareketlilik var. İşler iyi gidiyor. Ürünlere talep her geçen gün biraz daha artıyor. Geçen yıla göre işlerde bir artış var. Turşu yaparken en önemli şey biberin acı olup olmadığı. Müşteriler acı turşu istiyor. Tatlı ürünlerimiz de var ama acı olanlar tercih ediliyor. Geçen sene hibrit biberler vardı, onları getirmiyoruz. Bu sene sürekli acı biber getiriyoruz" dedi.




Pazarda biber satan Mehmet Karabıyık, turşuluk ürünlerin fiyatlarının normal seviyelerde olduğunu belirterek, turşu hazırlarken tuz, su ve içerideki ürüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Karabıyık, "Turşuluk biberlerimiz satışta. Yakın zamanda salatalar ve fasulyeler de satılmaya başlar. Mal durumuna göre hareket ediyoruz. Domates, biber, patlıcan satışı devam ediyor. Turşuluk biber satışlarından memnunuz. Ürünlerin fiyatları da normal. Müşteriler rahatlıkla ürünleri alabiliyor. Turşunun suyuna, tuzuna ve içindeki ürüne dikkat edilmelidir. Her üründen turşu yapılamaz" şeklinde konuştu.




#Eskişehir #TurşulukBiber #SemtPazarı #Haber