Gözden kaçırmayın

Park Etmek İçin Aracını Esnafın Üzerine SürdüPark Etmek İçin Aracını Esnafın Üzerine Sürdü

Eskişehir'de gerçekleşen bir olayda alkollü bir eğlence mekanında çıkan kavgada 2 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Tevfik A., mahkemede kendisini savundu. Duruşma 5 Aralık tarihine ertelendi.

Geçtiğimiz yıl 18 Eylül gecesi Seyitgazi İlçesi'nde bulunan bir mekanda yaşanan olayda, Ümit Zeybek ve Kenan Çetintaş bıçaklanarak ağır yaralandı. Ancak tüm müdahalelere rağmen hayatlarını kaybettiler. Olayın ardından polis tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Tevfik A. ve Ergun K. gözaltına alındı. Tevfik A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sürecinde Tevfik A., Ergun K. ve Zeinab G. yargılandı. Cinayete azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Zeinab G. duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanık Tevfik A., o gece yaşananları anlatarak kendini savundu. Sanık, bıçağı savururken kimsenin ölümünü veya yaralanmasını istemediğini söyledi. Sanık Ergun K. ise olaydan önce mekanı terk ettiğini ve bıçaklamayı görmediğini belirtti. Mahkeme heyeti, Tevfik A.'nın tutukluluğunun devamına, Ergun K.'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Zeinab G. hakkında ise yakalama emri çıkarıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tevfik A. hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan, yaralanan Çetin K. hakkında ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ve bıçak kullanması nedeniyle '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan cezalandırılması talep edildi. Ergun K. hakkında da Tevfik A.'nın eylemlerine iştirak ettiği, Zeinab G. ise azmettirme iddiasıyla cezalandırılması istendi.

#Eskişehir #cinayet #mahkeme #savunma #öldürme