-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Faaliyet RaporuAfyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Faaliyet Raporu

Eskişehir'de balıkçılık yapan Erkan Arslanbenzer, son birkaç gündür denizlerde yaşanan fırtına sebebiyle genel bir fiyat artışı olduğunu belirtti. Özellikle hamsinin kilosunun 120 TL'ye kadar yükseldiğini ifade etti. Sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşların yoğun talep gösterdiği hamsi, bu sene palamudun beklenildiği gibi bol olmaması nedeniyle 250-300 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Çupra ve levrek ise 200 TL'lik yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Uskumrunun ise 100 TL'den satıldığı biliniyor. Fiyatların dün öğle saatlerinden itibaren düşmeye başladığı aktarılıyor. Balıkçılar, vatandaşlara daha uygun fiyatlı sardalya önerisinde bulunuyorlar.




Balıkçı Erkan Arslanbenzer, fırtına nedeniyle fiyatların yükseldiğini belirtirken, hamsi fiyatlarının dün öğle saatleri itibariyle 80 TL'ye düştüğünü söyledi. Palamutun bu sene bol olmaması sebebiyle fiyatlarının 250-300 TL arasında olduğunu ifade etti. Sardalyanın 80 TL, uskumrunun 100 TL ve ithal palamudun 100 TL olduğu bilgisini verdi. Balıkların büyüklüğüne bağlı olarak fiyatların değiştiğini söyleyen Arslanbenzer, en ucuz balığın hamsi olduğunu ve etin kilosunun 300-400 TL arasında olduğunu belirtti. Hamsinin fiyatının ortalama 100 TL olduğunu ve 1 kilosunun 3 kişiyi rahatlıkla doyurabildiğini dile getirdi. Balık sezonunun şu anda en bol hamsi dönemi olduğu için diğer balıkların fiyatlarının biraz yüksek olduğunu aktardı.




Bu sene çinakopun olmadığını ancak lüferin bol olduğunu söyleyen Arslanbenzer, sardalyanın hamsiden daha lezzetli olduğunu ve omega 3 açısından daha güçlü olduğunu dile getirdi. Vatandaşlara sardalya almalarını tavsiye etti. Temizlenmiş ve kılçığı alınmış somun balığının kilosunun şu anda 250 TL olduğunu belirtirken, bütün haliyle olursa 150 TL'ye satıldığını aktardı. Ancak vatandaşların en uygun fiyatlı balığın yine hamsi olduğunu söyledi. Hamsiden başka ucuz bir balık seçeneği olmadığını ifade etti. Arslanbenzer, hamsinin denizin kuru fasulyesi olduğunu da sözlerine ekledi.



#eskişehir #balık #fiyatartışı #hamsi #balıksezonu #denizprodukleri #sardalya #uskumru #çupra #levrek #palamut #balıkçılar #denizürünleri #ucuzbalık