-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Tarihi ve Turistik Yerleri Basın Mensuplarına TanıtıldıAfyonkarahisar Tarihi ve Turistik Yerleri Basın Mensuplarına Tanıtıldı

Afyonkarahisar'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlama programına, Vali Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve diğer protokol üyeleri katıldı. Program, tiyatro, şiir ve halk oyunları gösterileri ile renklendirildi. Kutlama töreni, Afyonkarahisar'ın Zafer Meydanı'nda gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Vali Yiğitbaşı'nın açılış konuşmasında, Cumhuriyet'in önemi vurgulandı. Vali, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "en büyük eserim ve ilelebet yaşayacak" sözleriyle bugünleri işaret ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin, aziz milletimizin tarihine şerefle nakşettiği ve bedelini canla, kanla ödediği üstün fedakarlıklarla bugün 100. yaşını kutladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan spor, halk oyunları ve tiyatro gösterisi sunuldu. Mehteran takımının gösterisi sonrasında Vali Yiğitbaşı, Başkan Zeybek ve askeri erkan, vatandaşların bayramını kutladı. Tören, askeri birlik ve öğrencilerin Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği geçit töreniyle sona erdi.