-

Gözden kaçırmayın

Emirdağ Anadolu Lisesi'nde Şiir Ziyafeti: Emirdağ Anadolu Lisesi'nde Şiir Ziyafeti: "Aşkın Şiir Halleri"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen "16. Ulusal Amatör Çalgıcılar Festivali" yoğun ilgi gördü. Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen festival bu yıl 300'e yakın amatör müzisyeni bir araya getirdi.

Festival, Ankara, Antalya, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Muğla ve Uşak illerinden gelen katılımcıların yanı sıra Afyonkarahisar'ın ilçelerinden de birçok amatör müzisyeni ağırladı. Ayrıca festivale üç otizmli müzisyen özel olarak davet edildi. Katılımcıların performansları, seyircilere duygusal anlar yaşattı.

Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Filiz Yıldız, AKÜ Devlet Konservatuvarı olarak amatör müzisyenlere destek verdiklerini belirterek, mesleki müzik eğitimi veren tüm kurumların da amatör sanatçılara destek sağlamaları gerektiğini vurguladı. Yıldız, festivalin üniversite-halk birlikteliği düşüncesiyle ve amatör sanatçılara destek vermek amacıyla 2007 yılından beri düzenlendiğini ve büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Yıldız ayrıca, festivalin müzik eğitimine ve amatör sanatçıların sanat hayatına büyük katkılar sağladığını hatırlatarak, tüm amatör müzisyenlerin performanslarının danışma ve değerlendirme kurulu üyeleri tarafından özenle değerlendirildiğini belirtti.

Festivalin sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi ve madalya verilirken, eğitimcilere de teşekkür belgesi ile festivale özel defter ve kalem hediye edildi.

#AKÜ #AmatörÇalgıcılarFestivali #Müzik #AfyonKocatepeÜniversitesi #AmatörSanatçılar