-

Gözden kaçırmayın

Park Etmek İçin Aracını Esnafın Üzerine SürdüPark Etmek İçin Aracını Esnafın Üzerine Sürdü

Anadolu Üniversitesi'nde, Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde "Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutlarken Kılıçoğlu 100 Yıla Koşuyor" adlı bir söyleşi düzenlendi. Etkinlik Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi (ANAKARİYER) tarafından organize edildi. Şeref Burak Özaydemir, Endel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak, öğrencilerle bir araya gelerek Cumhuriyet tarihimiz ve sanayi sektörümüzün gelişimi konularında bilgi paylaştı. Doç. Dr. Seda Tekeli'nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Prof. Dr. Kemal Yakut'un moderasyonunda gerçekleşti ve çok sayıda öğrenci ve sektör temsilcisi katılım gösterdi.




Prof. Dr. Kemal Yakut, konuşmasına Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayarak başladı ve şu ifadelere yer verdi: "Milli sanayi ve birçok sektörün gelişmesine katkıda bulunan Sabri Kılıçoğlu, Millî mücadelede görev alarak savaştan sonra yıkılmış olan Eskişehir'e gelerek ticari faaliyetlere başlamıştır. 1943'te kiremit-tuğla fabrikasını satın alarak şehre yeni bir iş sahası kazandırmıştır. Kılıçoğlu, milli iktisat ve sanayinin önemli bir yapı taşı olarak, marka değeri yüksek bir şirket olarak Eskişehir'i temsil etmektedir."




Endel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Burak Özaydemir ise Kılıçoğlu'nun dördüncü kuşak temsilcisi olarak, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve Cumhuriyet sayesindeki gelişim ve değişimini aktardı. Özaydemir, güncel durumları ve geleceğe olan bakışlarını paylaşarak şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlar ve daha nice yıllarının olmasını temenni ederim. Bu değerin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalıyız, başarılı olmalıyız ve ilerlemeliyiz. Kılıçoğlu olarak, 96 yıldır Cumhuriyetimizin çatısı altında faaliyet göstermekten gurur duyuyoruz. Ürün çeşitliliği ve kapasite artışı alanında yaptığımız çalışmalarla ülkemize önemli bir tesis kazandırdık."




Söyleşi, soru cevap bölümüyle devam etti ve sonunda bir çekiliş düzenlendi. Öğrencilere hediye verildi ve ANAKARİYER Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli tarafından Şeref Burak Özaydemir ve Prof. Dr. Kemal Yakut'a teşekkür belgeleri takdim edildi.