-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Cimnastikte Milli Gurur HedefiAfyonkarahisar'da Cimnastikte Milli Gurur Hedefi

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, düzenlediği Okul Sporları Yıldız Kızlar Voleybol Müsabakaları'nın sona erdiğini duyurdu. Müsabakalarda Sülün Balı-Mubahat Açıkgözoğlu Ortaokulu şampiyon olarak birinci oldu. Müsabakalar, 21 Kasım 2023 tarihinde başlamış olup Afyonkarahisar il genelinde yapılan 7 grup müsabakasıyla gerçekleştirildi.
Sülün Balı-Mubahat Açıkgözoğlu Ortaokulu, C grubunda mücadele etti ve çeyrek finale yükselmek için tüm maçlarını kazandı. Çeyrek final ve yarı final maçlarında da rakiplerine set vermeyen Sülün takımı, finalde Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu (NİKO) ile karşılaştı. Final müsabakasında Sülün takımı 3-2 galip gelerek şampiyonluğunu ilan etti.
Final müsabakası, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda gerçekleşti. Sülün takımı ilk iki seti aldı, ardından NİKO takımı da iki set alarak beraberliği yakaladı. Son sette şampiyonluk için mücadele eden her iki takım da ellerinden geleni yaptı. Son derece çekişmeli geçen mücadelenin sonunda Sülün takımı, son seti 15-8 alarak şampiyon oldu.
2023/2024 sezonunun şampiyonu Sülün Balı-Mubahat Açıkgözoğlu Ortaokulu oldu. İkinci sırayı Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu, üçüncü sırayı Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu ve dördüncü sırayı Özel Afyon İstek Ortaokulu aldı.
Müsabakaların ardından bir ödül töreni düzenlendi ve dereceye giren takımlara kupalar ve madalyaları verildi. Törene, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adil Kamberoğlu, Sülün Belediye Başkanı Şükrü Bacak, okul yöneticileri ve sporcular katıldı.
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adil Kamberoğlu, şampiyon olan Sülün Ortaokulu'nu tebrik ederek okul sporlarının gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesi ve spor alanında başarılı olmaları için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Sülün Belediye Başkanı Şükrü Bacak ise başarılarından dolayı gençleri ve antrenörleri kutladı ve gelecek yıllarda da bu başarıların devam etmesini umut etti.
Sülün Ortaokulu, aldığı bu başarıyla bölge müsabakalarına katılma hakkı elde etti. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren takımları kutlayan ve başarılarının devamını dileyen bir mesaj yayınladı. #OkulSporları #Voleybol #Afyonkarahisar