-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Tarihi ve Turistik Yerleri Basın Mensuplarına TanıtıldıAfyonkarahisar Tarihi ve Turistik Yerleri Basın Mensuplarına Tanıtıldı

Kütahya Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencileri, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen 12 asker için Dar'ül Kur'a'da Hatm-i Şerif okudu. Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık tarafından yapılan dua ile Hatm-i Şerifler tamamlandı.

Müftülük Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu yöneticisi Erhan Özkan, öğrencilerin her hafta Cuma günleri Balık Mahallesi'nde bulunan tarihi Dar'ül Kur'a'ya giderek Kur'an-ı Kerim okuduklarını belirtti. Bu hafta okunan Hatm-i Şerifler ise Perçe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan askerlerin anısına ve Filistin'deki kardeşlerin ruhlarına hediye edildi. Erhan Özkan, dua eden ve bu güzel yerde emeği geçen herkesi teşekkür etti.

İl Müftüsü Dr. İrfan Açık ise 1582 yılında yapılan Dar'ül Kur'a'nın önemine dikkat çekti. Öğrenciler ve öğretmenlerin burada her hafta Hz. Muhammed'in (s.a.v.) öğretilerine uygun şekilde hatim okuduğunu belirten Açık, bu hafta yapılan hatmi şerifi tüm şehitlere ve Gazze'deki şehitlere adadıklarını söyledi. Açık, Dar'ül Kur'a'nın Kütahya için büyük bir şans olduğunu ve burada Kur'an-ı Kerim talimi yapılmasının önemine değindi. Ayrıca, mevcut binanın restore edilerek öğrencilerin ve halkın kullanımına sunulduğunu vurguladı.