-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Fatih Mahallesi'nde Halk Günü EtkinliğiAfyonkarahisar Fatih Mahallesi'nde Halk Günü Etkinliği

Eskişehir'de Demir çifti, yeni doğan bebeklerine 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında hainlerin 30 kurşunuyla şehit olan Ömer Halisdemir'in adını verdi.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde yaşayan Nuri Demir ve Ece Demir çifti, yeni doğan bebeklerine 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişiminde bulunan işgalcilere karşı duran kahraman şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismini verdi. Evli olan Demir çifti, şehit asker Halisdemir'in adını çocuklarına vermekten gurur duyduklarını belirtti. Nuri Demir, tır şoförlüğü yapması nedeniyle sık sık şehidin mezarını ziyaret edip dua ettiğini söyledi. Anneleri Ece Demir ise bebeğin ileride asker olmasını temenni etti. Ayrıca, Demir ailesi, Şehit Ömer Halisdemir'in ailesini ziyaret etmek ve ellerini öpmek istediklerini dile getirdi.


"Ömer Halis ismi gurur taşıyan bir isimdir"

Nuri Demir, Ömer Halis adını eşinden önce planladıklarını söyledi. Baba Demir, şehidin isminin gurur taşıyan bir isim olduğunu vurgulayarak, "Neredeyse bir yıldır evliyiz. Sevgilimken Ömer Halis adını düşünüyorduk. Evlendiğimizde ilk çocuğumuz erkek bebek olduğunda bu şeref duyacağımız ismi koymak istedik. Ömer Halis ismini verdik ve soyadımızın 'Demir' olmasıyla birlikte adı Ömer Halis Demir oldu. 15 Temmuz'daki hain darbeden sonra Ömer Halis ismini koymak istedim. Bu ismi taşımak gurur verici bir durum. Ailemiz de gurur duydu, herkes duygulandı. Şeref duyduğumuz yiğit, asker, kardeşimiz Ömer Halisdemir'e cennet mekânı diliyorum. Ailesine de başsağlığı diliyorum. Ömer Halisdemir'in mezarını eskiden çok ziyaret ettim. Ailesiyle henüz tanışma fırsatımız olmadı, ancak ileride Allah nasip ederse ailesini ziyaret etmeyi düşünüyoruz" dedi.


"15 Temmuz'dan beri Ömer Halis ismi aklımdaydı"

Anne Ece Demir ise bebeklerine şehit asker Ömer Halisdemir'in adını koyma hikayesini anlattı. "Eşimle tanıştığımız ilk günden beri adının Ömer Halis Demir olmasını istedik. Sürekli olarak bunu konuşuyorduk. Onun kaderinin asker olmak gibi olmasını istedim. Büyüdüğünde onu askerliğe teşvik edeceğim. 15 Temmuz darbesi zamanında küçüktüm ama hatırlıyorum, çok etkilenmiştik. O zaman sürekli ağlıyordum. O günden beri Ömer Halis ismi aklımda kalmıştı. Ömer Halis Demir olarak adını koymak istemiştik ve soyadımız 'Demir' olduğu için soyisim de tuttu. Ömer Halis ismini verdik. Eşim, işi nedeniyle sürekli şehidin mezarını ziyaret ediyor ve dua ediyor. Ben pek gidemiyorum. Henüz ziyaret etme fırsatım olmadı. Ailesiyle tanışmayı çok istiyoruz. İnşallah fırsat olursa onlarla görüşmek ve ellerini öpmek istiyoruz. Askerimizin 35 kurşunla vurulması, hainlerin onu bu hale getirmesi çok duygusal bir olay. Konuşurken bile ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Mekânı cennet olsun. Hamile olduğum süre boyunca rüyalarıma giriyordu. Ömer Halis Demir ismini taşımaktan gurur duyuyorum. Umarım o da büyüyünce Ömer Halisdemir gibi asker olur. Onun izinden gider, vatanına ve milletine saygılı, sevgi dolu bir evlat olur. Onu çok seviyoruz" dedi.


#Eskişehir #ÖmerHalisDemir #Türkiye #şehit #15Temmuz