-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’da Labada Yaprağı Sarması EtkinliğiAfyonkarahisar’da Labada Yaprağı Sarması Etkinliği

Kutsal topraklara yolculuk yapacak hacı adayları için bir eğitim semineri düzenlendi. Seminer, hacı adaylarının bu önemli ibadet öncesinde bilgi ve maneviyat bakımından hazırlanmalarını amaçladı.

Etkinlik, geleneksel Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlamış ve seminerin açılış konuşması ile devam etmiştir. Açılış konuşmasını yapan yetkili kişi, hac yolculuğunun kutsal önemine ve manevi değerine vurgu yaptı ve bu ibadetin heyecan verici bir buluşma olduğunu ifade etti.

Eğitimde, hac ibadetinde yerine getirilmesi gereken ritüeller, sergilenmesi beklenen davranışlar ve ibadetin genel önemi üzerinde duruldu. Ayrıca hac esnasında hacı adaylarının göstermeleri gereken sabır, kardeşlik ve hoşgörü gibi erdemlerin altı çizildi.

İhrama girme, Arafat’ta vakfe yapma ve Mina’da şeytan taşlama gibi hac esas konularının ele alındığı seminerde, katılımcılar sağlık, güvenlik ve sosyal ilişkiler konusunda da bilgilendirildi. Bu bilgilendirmede, hacı adaylarının karşılaşabilecekleri zorluklara karşı nasıl hazırlıklı olmaları gerektiği üzerinde duruldu ve önemli tavsiyelerde bulunuldu.

Bu eğitim programı, hacı adaylarının hem fiziksel hem de ruhsal olarak hazırlıklı olmalarını sağlayarak, onları kutsal topraklardaki ibadetleri için donanımlı hale getirmeyi hedefliyor.