23 Nisan Egemenlik Haftası Şampiyonası

Gözden kaçırmayın

Gençlik Haftası'nda Gençlik Haftası'nda "Bağımlılık ile Mücadelede Anne" Sergisi Açıldı

Afyonkarahisar, milli egemenliğin 104. yılında, 23 Nisan Egemenlik Haftası'nı Taekwondo İl Şampiyonası ile taçlandırdı. 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşen bu önemli spor etkinliği, Taşoluk, Şuhut, Dazkırı, Akademik, Dinar, Erkmen, Afyon Gençlik Merkezi, Karahisar Gençlik Merkezi ve Aktif Yaşam spor kulüplerinden gelen 62 kız ve 37 erkek sporcunun katılımıyla renklendi. Sporcular, 10 farklı sıklette, kıyasıya rekabet ve nefes kesen performanslarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Şampiyona, Afyonkarahisar'ın dört bir yanından gelen sporcuların yanı sıra, taekwondo severlerin de yoğun ilgisini çekti. 99 sporcunun hünerlerini sergilediği mücadelelerde, centilmenlik ve fair-play ruhu her zaman ön plandaydı. Kızlar ve erkekler, 24'ten 57+ kilograma kadar olan sıkletlerde ter dökerken, her bir maç, sporseverlerin heyecanla takip ettiği bir gösteriye dönüştü.

Şampiyonanın sonunda, her sıkletteki birinciler kürsüye çıkarken, Afyonkarahisarlı sporcuların başarısı, ilin spor tarihindeki sayfalarına altın harflerle yazıldı. Bu etkinlik, aynı zamanda genç sporcular için büyük bir deneyim ve ileride ulusal ve uluslararası arenalarda yarışma fırsatı oldu.

#AfyonkarahisarTaekwondo #23NisanEgemenlikHaftası #TaekwondoİlŞampiyonası #SporunKalbiAfyonkarahisar'daAtıyor #GençSporcularınZaferi #FairPlay #TaekwondoTürkiye

Şampiyonlar Listesi:

Kızlar:

             24 kilo: Şaziye Derin

             27 kilo: Nurdan Yüksel

             30 kilo: Elis Şimşir

             33 kilo: Duru Ünal

             36 kilo: Irmak Semiz

             40 kilo: Hanife Kabadayı

             45 kilo: Damla Derinbaş

             50 kilo: Berra Naz Taşpınar

             57 kilo: Eylül Türkoğlu

             57+ kilo: Elif Ergüler

Erkekler:

             24 kilo: Enes Aladağ

             27 kilo: Ali Osman Arı

             30 kilo: İsmail Emre Aksoy

             33 kilo: Metehan Bağçıvandemir

             36 kilo: Burak Batuhan Koçpınar

             40 kilo: Bahattin Eymen Cerit

             45 kilo: Hasan Keyikpınar

             50 kilo: M. Yahya Arı

             57 kilo: Bilal Gündüz

             57+ kilo: Yahya Meşe

Her sıklet sınıfında dereceye giren sporculara madalyaları Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen tarafından takdim edildi.