Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İstiklal Marşı’nın Türk milletini birleştiren en önemli değerlerden biri olduğunu belirtti. Karakaş; Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ise milli bilinci ve milli ruhu dizelerinde miras bırakan değerli bir vatan şairi olduğunu bildirdi.
Prof.

Dr. Karakaş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 102. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Karakaş mesajında İstiklal Marşı’nın bir asır önce verilen istiklal ve istikbal mücadelesinin  bir özeti olmasının yanında Türk milletinin kahramanlığını, inancını, azmini ve kararlılığını özetleyen en önemli beyanname olduğunu belirtti. Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
’İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul edildiği 12 Mart 1921, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ölümsüzleştirdiği aynı zamanda Türk milletinin kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı verdiği istiklal mücadelesiyle bağımsızlık tutkusunun destanlaştırıldığı bir tarihtir. Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşımız, Yüce Türk milletinin hiçbir dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin haykırışının göstergesi olmuştur.

İstiklal Marşımız milletimizi birleştiren en önemli değerlerdendir. Merhum Mehmet Akif Ersoy ise bu milli bilinci ve ruhu dizelerinde bize miras bırakan değerli bir vatan şairidir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 102.

yılını kutluyor, Milli Mücadelenin umudunu ve inancını yüreklerden mısralara taşıyan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.’ >> RTURKAI.