Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Aslan ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Filiz Özden Yılmaz, AFSÜ’nün de paydaşı olduğu, Afyonkarahisar’a gelen depremzede misafirlerimizin gönüllülük esaslı ihtiyaçlarını karşılamak ve depremin yaralarını sarmak amacıyla oluşturulan afyonsizinle.org platformunun tanıtımı için Valilikte düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Toplantıda platforma ilişkin açıklamalarda bulunan Emirdağ Kaymakamı ve Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Vekili Osman Bilici, Afyonkarahisar’ın deprem bölgesinde büyük bir sınav verdiğini; bölgeye yaklaşık 900 tır yaşam malzemesi, 300 iş aracının gönderildiğini ve ilimizde de 15000 depremzedenin misafir edildiğini kaydetti.
Özel İhtiyaç ve Yardım Talepleri Eşleştiriliyor
Depremzedelerin ihtiyaçlarının süreklilik arz ettiğinin altını çizen Bilici, kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının her tür desteği sağladığını söyledi. Buna karşın bazı özel ihtiyaç ve yardım taleplerinin giderilmesi için güvenilir bir sisteme ihtiyaç duyulması sebebiyle afyonsizinle.org platformunun hayata geçirildiğini dile getiren Bilici, Afyonkarahisar’da misafir olan depremzedeler ile onlara yardım etmek isteyen Afyonkarahisarlıları eşleştirmek amacıyla yürütülen çalışmaya, Afyonkarahisarlıların sahip çıkmasını istedi.
Bilici şöyle konuştu: ’Bugüne kadar destek vermek isteyen 241 vatandaşımız ve yardım talep eden 282 vatandaşımız sisteme giriş yaptılar.

Bu girişlerden 61’i sonuçlandı, 48 tanesi de eşleştirildi ve kısa sürede sonuçlandırılacak. Vatandaşlarımız eğitim, eğitim materyali, psikolojik destek, gıda, giyim, istihdam ve akla gelebilecek her tür konuda sisteme giriş yaparak destek vermek istedikleri alanları seçerek kayıt altına alacaklardır. Depremzede misafirlerimiz de sisteme girerek destek almak istedikleri konuda taleplerini gerçekleştirecektir.

Bu yardım kanalının aktif tutulması, içinde bulunduğumuz hayırlı günlerde daha fazla desteğin oluşması için herkesten yardım istirham ediyoruz.’
AFSÜ Platformu Destekleyecek
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Aslan, depremzedelere yönelik çalışmalara destek için ilk günden itibaren seferber olan AFSÜ’nün, afyonsizinle.org platformunun duyurulması ve sürdürülmesi için de gerekli katkıyı sağlayacağını dile getirdi.
Prof.

Dr. Aslan şunları söyledi: ’Şimdiye kadar depremzedelere tıbbi ve insani destekte bulunmak amacıyla 2’si Gaziantep’e, 121’i Hatay’a, 25’i Adıyaman’a olmak üzere toplam 148 personelimizden oluşan gönüllülerimiz 14 kafile halinde afet bölgesine intikal etti. Hastanemizde 1’i yoğun bakım, 9’u yatan, 1237’si ayaktan olmak üzere toplam 1394 kişinin tedavisi sağlandı; 145 hastamız taburcu edildi.

Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Erişkin Ruh Sağlığı Ana Bilim Dalı tarafından sunulan poliklinik hizmetinden 56’sı yetişkin, 43’ü çocuk olmak üzere 99 depremzede misafirimiz yararlandı. İhtiyaç doğrultusunda depremzedelere desteklerimiz devam edecek. Tamamladığımız ve sürdürülen çalışmalarımıza ilişkin bilgileri periyodik olarak https:"afsu.edu.tr/afsu-tarafindan-yurutulen-depremzedelere-destek-faaliyetleri/ adresinden kamuoyu ile paylaşıyoruz.’
Kişisel Verilerin Korunması İçin Gerekli Özen Gösteriliyor
afyonsizinle.org platformu, Afyonkarahisar Valiliği başta olmak üzere AFAD İl Müdürlüğü, Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanlığı, Afyonkarahisar Belediyesi, ATSO, AKÜ, AFSÜ, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları ve ilimizin diğer ilgili kurumlarının destekleriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Platformda güvenliği sağlamak adına destek talebinde bulunmak isteyen depremzedelerin bilgileri Afyonkarahisar AFAD’dan teyit edilerek vatandaşlarımızın kişisel bilgileri gizli tutularak karşılıklı veri alışverişiyle süreç ilerliyor.
Platformdaki temel başlıklar; depremzede çocuklarımız için eğitim/eğitim materyalleri talebi/bağışı, psikolojik destek talebi/hizmeti (yeterlilik şartı gerekmektedir) veya çocuklara yönelik sosyal faaliyet talebi/hizmeti (yeterlilik şartı gerekmektedir), tamirat / tadilat talebi/hizmeti, nakliye talebi/hizmeti, diğer talepler şeklinde oluşturulmuş olmakla birlikte süreç içinde çeşitlendirilebilecek.
document.createElement(’video’);






afyonsizinle.org

{"type":"video","tracklist":false,"tracknumbers":true,"images":true,"artists":true,"tracks":[{"src":"https:"afsu.edu.tr/wp-content/uploads/2023/03/337418162_758907732310201_7902930468323962910_n.mp4","type":"video/mp4","title":"afyonsizinle.org","caption":"","description":"","meta":{"length_formatted":"1:44"},"dimensions":{"original":{"width":1280,"height":720},"resized":{"width":640,"height":360}},"image":{"src":"https:"afsu.edu.tr/wp-includes/images/media/video.png","width":48,"height":64},"thumb":{"src":"https:"afsu.edu.tr/wp-includes/images/media/video.png","width":48,"height":64}}]}




Okunma Sayısı: 6 >> RTURKAI.