Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, akreditasyon sürecine ilişkin Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) değerlendirme ekibi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

AKÜ Rektörlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Z. Gökay Kaynak, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, FEDEK Değerlendirme Üyeleri, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri de katıldı.

Toplantıda bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversitenin öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim anlayışını benimsediğini belirtti. Karakaş, üniversitenin her yıl belirli bir planlama çerçevesinde, güçlü yönleri olduğunu düşündükleri programlarını ve bölümleri akreditasyon sürecine dahil etmeye çaba gösterdiklerini ifade etti. Karakaş ayrıca, Kimya Bölümünün bu sürece dahil olduğunu ve son 4 yıl içinde üniversitelerinde akredite olmuş bir program olmadığına rağmen, 4 fakültelerinde 6 programının akredite olduğunu belirtti. Ayrıca, birkaç programın da şu anda farklı akreditasyon kuruluşlarıyla sürece devam ettiklerini ve hazırlık çalışmaları yaptıklarını söyledi. Karakaş, Kimya Bölümünün hem altyapısı hem de akademik yapısı itibariyle güçlü bölümlerden birisi olduğunu da vurguladı.

Toplantı, FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Z. Gökay Kaynak tarafından FEDEK’in Kimya Bölümüne ilişkin değerlendirme raporunu AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak’a teslim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

FEDEK, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de Fen-Edebiyat Fakültelerindeki eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. >> RTAI