Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı 23 Nisan 1920’nin Türk milletinin geleceğini aydınlatan günlerin başlangıcı olduğunu söyledi. Karakaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir yazılı mesaj yayınladı ve TBMM’nin açıldığı tarihin, demokrasinin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirtti.

Karakaş, ilk meclisin kurulduğu 23 Nisan 1920’de "H?kimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle birlikte Türk milletinin istiklal ve istikbal mücadelesinin yeni bir dönemine başladığını ifade etti. Mesajında, Türk milletinin yok olmanın eşiğine geldiği hayati dönemde TBMM’nin açılmasıyla yeniden dirilişin ve şahlanışın başladığını söyledi.

Karakaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdecisi olduğunu vurguladı. Atatürk’ün çocuklara olan sevgisi nedeniyle bu günü çocuklara armağan ettiğini belirtti.

Son olarak, Karakaş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşı’nda emeği geçen tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti ve TBMM’nin 103. yılını en içten dilekleriyle kutladığını ifade etti. >> RTAI