Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Mesleki Yönlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Mesleki Yönlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), patent ve faydalı model sayılarını artırmaya devam ediyor. AKÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 1 patent ve 1 faydalı model tescil edilirken, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından da AKÜ'nün ilk uluslararası patenti tescil edildi. Bu dönem tescil edilen patentler ve faydalı model buluş sahipleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ı ziyaret ederek, belgelerini aldılar. AKÜ'ye ait patent sayısı da artmaya devam ediyor.

Buluş sahipleri arasında AKÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kavas, Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Hitit ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu yer aldı. Yapılan ziyarette, buluş sahipleri tebrik edilerek başarılarının devamı diledi ve üniversitenin niteliksel olarak yukarı yönde gelişme kaydettiği belirtildi.

Rektör Karakaş ise araştırma-geliştirme konusunda nitelikli yayın ve proje geliştirme alanlarının yanı sıra patent geliştirmeye de destek verdiklerini dile getirdi. Nisan 2019'da tescilli hiç patentleri olmadığını hatırlatan Karakaş, şu anda tescilli patentlerinin, faydalı modellerinin ve ticarileşme sürecinde olan patentlerinin olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, uluslararası ve ulusal her iki patent ve faydalı modelin de hak sahipliklerinin AKÜ üzerinde bulunduğunu ve ticarileştirme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.