Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyon Kocatepe Üniversitesi, fikri ve sınaî mülkiyet haklarına sahip patent ve faydalı model sayısını artırmaya devam ediyor. Tüm süreçleri AKÜ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından takip edilen 1 patent ve 1 faydalı model tescil edilirken, AKÜ'nün ilk uluslararası patenti Çin Halk Cumhuriyeti tarafından da tescil edildi. Bu dönem tescil edilen patentler ve faydalı model buluş sahipleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ı makamında ziyaret ederek, belgelerini Rektör Karakaş'tan aldılar. AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker'in de yer aldığı ziyarete, AKÜ Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kavas, Mühendislik Fakültesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Hitit ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu katıldı.

AKÜ'nün artan patent sayısı hakkında konuşan Karakaş, nitelikli yayın ve proje geliştirme yanında patent geliştirmeye de destek verdiklerini belirtti. Karakaş, tescilli olmayan hiç patentleri olmadığından şu anda tescilli, faydalı modeli olan ve ticarileşme sürecinde olan patentleri olduğunu da dile getirdi. Üniversitenin ulusal ve uluslararası her iki patent ve faydalı modelin hak sahipliklerinin tamamına sahip olduğunu ve ticarileştirme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.