Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 19 üniversitenin paydaşlığında Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Fuara, Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ekibi ve 80 öğrenci ile katılım sağlayan AFSÜ standını da ziyaret eden Rektör Okumuş, öğrencilerle de sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca, fuar alanında Anadolu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Galip Özsarı, Rektör Okumuş'a isminin yazılı olduğu bir forma ve atkı hediye etti. Fuarda, öğrenciler iş ve staj imkânları, mülakat simülasyonları, atölye çalışmaları, kariyer söyleşileri, kurum tanıtımları, işveren kariyer sohbetleri gibi birçok etkinliğe katılma imkânı buldular.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de iştirak ettiği törende bir konuşma yapan Bakan Dönmez, gençlerin enerjisine ve dinamizmine hayran olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin teknoloji üretkenliği konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğuna inandığını söyledi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise fuarın gençler için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, gençlerin işverenlerle birebir temas kurarak yeni ufuklar açmasını diledi. Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli ise bu fuarın ülke istihdamı için önemli bir niteliğe sahip olduğunu vurguladı.

Açılış programında, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klarnet Beşlisi sahne alırken, İKAF öğrenci temsilcisi İlkem Özdemir de katılımcılara hitap etti. Açılışın ardından Bakan Dönmez ve diğer katılımcılar fuarda yer alan stantları gezdi.