Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar ilinde yapılan LGS deneme sınavları sonuçlarına göre, öğrencilerin boş bırakma alışkanlığı azaltılarak, bilmedikleri sorulara yanıt vermemeleri öğretilmiş ve bu sayede net sayıları arttırılmıştır. Sayın Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın maddi ve manevi desteğiyle gerçekleştirilen bu başarı, öğrencilerin netlerindeki artışa da yansımıştır. İlk denemede 28.29 net iken dördüncü denemede 36.44 nete yükselmiştir. Bu artış, öğrencilerin sınav puanlarına ortalama olarak 25 puan, bazı ilçelerde ise 40 puan yansıyacaktır.

17 ilçede yapılan deneme sınavları sonuçlarına göre, Afyonkarahisar'ın 2023 LGS sınavında Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı elde edeceği değerlendirilmektedir. Ocak ayı itibariyle meslek liselerini tercih edecek öğrencilere rehberlik edilmiş ve meslek liseleri ziyaret edilmiştir. Rehber öğretmenler öğrenciler için çalışma planları hazırlayarak, okullar haftalık deneme sınavları yapmıştır. Afyonkarahisar'ın başarısı için tüm ilçe müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler büyük emek sarf etmiştir.

Bu başarılı sonuçlara önderlik eden Sayın Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın maddi ve manevi desteği için teşekkür edilmiştir.