Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyonkarahisar'da, yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla PIKTES Projesi hayata geçirildi. Projenin koordinatörlüğünü yapan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, bu proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir proje ofisi açarak çalışmalarına başladı. Bu projeyle, Türkiye'deki 29 ildeki yabancı nüfus yoğunluğu yüksek yerlerde, yabancı çocuklar başarılı bir şekilde entegre edilecek.

Proje kapsamındaki okullara Türkçe ve Arapça dil eğitimi, erken çocukluk eğitimi, telafi eğitimi, destekleme eğitimi, taşıma hizmeti, kırtasiye yardımı, mesleki ve teknik eğitim bursu, Suriyeli ailelere yönelik bilgilendirme, farkındalık artırma faaliyetleri, Türkçe müfredatın revizyonu, içerik geliştirme, uygun eğitim ortamı sağlanması gibi faaliyetler yürütülmektedir.

Proje ofisi açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, eğitim müfettişleri, şube müdürleri ve Müdürlük personeli katılmıştır.