Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Eğitim Müfettişleri Başkanı Bahri Duran Gökdeniz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, STEM atölyesinin açılışına katıldılar. Atölyenin açılışından sonra, İl Müdürü Miraç Sünnetci ve beraberindekiler, Afyonkarahisar valiliğinin himayelerinde yürütülen KODAFYON projesi kapsamında gerçekleştirilen kodlama eğitimlerini ziyaret ettiler. STEM atölyesi, öğretmen ve öğrencilere çeşitli alanlarda eğitimler vermektedir. Bu alanlar, STEM eğitimleri, bilgisayarsız kodlama, robotik kodlama, akıl ve zekâ oyunları, günlük sorunlara çözüm bularak işbirliği yapma fırsatı sunan öğrenci çalışmalarıdır.

STEM atölyesi, öğrencilerin ve öğretmenlerin yenilikçi teknolojiler ve aktif öğrenme uygulamalarıyla 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerini amaçlamaktadır. Atölye, doğada sürdürülebilirlik, zekâ oyunları ve geri dönüşüm alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek öğretmen ve öğrencilerin farklı deneyimler kazanmalarını ve yapacakları projelere ilham almalarını sağlamaktadır.

KODAFYON projesi kapsamında düzenlenen kodlama eğitimleri, STEM projeleri sorumlusu Nazlı Çiçek Boğa'nın koordinatörlüğünde Lego Education Akademi Eğitmeni Zeki Devrim Sırdaş tarafından gerçekleştirildi. Bu eğitimler, 8 Mayıs'ta Okul Öncesi ve İlkokul öğretmenlerine, 9 Mayıs'ta ise Ortaokul öğretmenlerine verildi. Eğitimlere, merkez ve ilçelerden gelen farklı branşlardan öğretmenler de katıldılar.

Overall, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen STEM atölyesi, öğrencilerin ve öğretmenlerin yenilikçi teknolojiler ile etkileşim halinde olmalarını sağlayarak 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. KODAFYON projesi kapsamında verilen kodlama eğitimleri de, öğretmenlerin STEM öğrenimini güçlendirmekte ve öğrencileri özgürce düşündürerek yaratıcılıklarını arttırmaktadır.