Meydanı Cumhuriyet olan,Afyona ve Ankaraya giden yoları ile Merkez de kalan Taşı ile Dünyaya damga vuran İscehisar’ın Güzel İnsanları ve Değerli Okurlarım hepinizi sevgi ile selamlıyorum.

Selamünaleyküm,

Değerli dostlar son yazımdan bu yana epey bişeyler biriktirdik hayatımızdan,yaşadıklarımızdan,Yerli İnsanımızdan,Memleketimizde yaşayan yabancı insanlardan,Esnaftan,Yaşlıdan,Gençlerden.

Seçimler Geçti,İnsanlar işine gücüne döndü,Seçim dolayısı ile A partisi,B partisi derken,Tanıdık tanımadık ,Arkadaş ,eş dost arasına kara kedi girdi. Kimi kediye çabuk pist dedi,kovdu kimide hala aynı gördüğümüz kadarıyla. Umarım bu durumlar çabuk geçer yoksa kırdığınıza ve kırıldığınıza hayat değmiyor ona göre de diyelim.Yani Kısaca Hayatta Herkes kendi işine gücüne Bakıyor.Hayata ve yaşamaya bakın,bu hayat bir gün sizide Harcar vesselm demedi demeyin.

Memleketimiz Güzel,İnsanlarında para var, Hemen hemen herkesin evi var, Yapılan toplu konutlar ile sahsi evi olmayan insanımız çok az.Maşallah  Herkesin işi gücü denk , Devletimiz varolsun.

Memlekette 8 Market var, 2 Simitçi,2 lokanta, 1 kenarı tesis ve birkaç ekmek arası esnaf var, İnsanların vakit geçirmek için gittikleri ,gitmek isteyebilecekleri ortamlarda artık yeni yeni parklarda yerini almaya başladı. Sevindirici bir gelişme bizler için elbette.

Şimdi Herkesin Mustarip olduğu bir konuya değineceğim,

Memlekette Sabahın erken saatinden geceye kadar, hemen her vakit alışveriş Küçük Esnaftan büyük Esnaflara devam ediyor,

İnsanlar iş Cenneti olan İscehisar’da çalışınca üretince para kazanıyor ve haliyle kazanılan parayı ne yapacak Harcacak elbette.

Bu para İscehisar içinde Yukarıda saydığım yerlerde harcanıyor,Bu esnafların tabiki yerli olanı ve yabancı olanları da memlekette tezgahını açtı, Müsterisini bekliyor,satıyor kazanıyor,olmadı çaktırmadan siz görmeden etiketten,yoğunluktan diyerek cebinizden alıyor,yani sizi saf belleyip ufaktan ,siz anladınız işte.

Her zaman bunlara karşı oldum,elimden geleni yaptım yapmaya devam ediyorum.marketler de artık çoğu üründe etiket göremiyoruz,gördüklerimizde kasada fişe başka geçiyor,dikkatli iseniz bir nebze kurtardınız. Değil seniz geçmiş olsun. Yine Soyuldunuz ! hayırlı işler.

Fiyat sormadığınız heryerde kısa yoldan zengin olmaya çalışan insanlar o kadar türedi ki, Dışardan gelen burda dükkan açanlar bile Cin olmadan Çarpmaya çalışır oldu.

MEMLEKETİMİN GÜZEL İNSANLARI NE ALIRSANIZ ALIN, FİYATINI SORUN HESABINIZI YAPIN SOYDURMAYIN KENDİNİZİ.

Sizleri bu konuda rahatsız eden, emeklerinizi çalan, Size hizmet edip gibi gözüken Hırsızlara acımayın, herkesin şimdi cebinde telefon var çekin şikayet edin, Bu çıkarcı ,menfaatçilere dur diyecek yine sizlersiniz ,benim değerli insanlarım.

İscehisar da yeniliğe karşı değiliz, yenilik altında insanımızı enayi yerine koyan insanlara her alanda karşıyız, bunlar gerekirse ticaretten men edilsin,

Bunları bizde yaşadığımız için kaleme alma ihtiyacı hissediyoruz. İyi kötü savunuyoruz, Hırsız çaldım der mi, aldım der mi , Bin Bahane uyduruyor hepsi, Bahaneye karnımız tok. Biz Hepsinin dersini veriyoruz.  

Buradan Rafta başka fiyat kasada başka fiyat satan Üç Harfli Marketlere,Patatesi bol koyup döner diye verenlere, sabah yoğunlukta vatandaşa geçirip yanlışlık oldu deyip dükkan kirasını bedava ya getirenlere kısacası Cin olmadan çarpmaya kalkan kim varsa sesleniyoruz.

On Türk lirası, Beş Türklirası ,50 Türklirası sizi zengin bu insanları fakir etmez.

Vatandaşa bunları reva görmeyin, Aldığınız parayı Helal yemeye bakın…Sizden Başka Akıllı yok sanmayın.

Sonra mı, Kapılara bakar Dükkanı Kapatır gidersiniz . İscehisarlı ve diğer insanları Saf ,Enayi yerine koymayın .

Son bir konuya daha değiniyorum, Hurdacılar ,Pazar günleri türeyen sabah öğle demeden megafonu açıp açıp bağıran , gözleri fıldır fıldır donen,bir sokaktan 3 kere geçen,5 kere geçen  denk gettiğini inip alap sap arabaya atıp tüyen çalan hurdacılar sizde hırsızsınız, çala çala bitiremediniz, Ey İnsanlarım acımayın hepinizde kameralı telefon var,çekin ihbar edin, Edin ki milletin canı yanmasın, Ehli ile çalışanlara lafım yok tabi ki…Verecekseniz bildiğe verin hırsızlara vermeyin…

Tüm sevenlerimize Selam ve Muhabbetlerimizle…

Hakan ŞİMŞEK

www.iscehisarhaber.net