Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, "Kontrolümdesin Şekerim" projesi kapsamında Afyonkarahisar Tip-1 Diyabetli Çocuklar Derneği ile iş birliği taahhütname imzaladı. Proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 2023 Proje Başvuru Rehberi çerçevesinde Proje Destek Sistemi üzerinden başvuruda bulunuldu. AFSÜ, 8-18 yaş arası 50 gencin Tip 1 Diyabet üzerine eğitim alabilmesi için kamp organizasyonu düzenleyecek ve sağlık personeli desteği sağlayacak.

AFSÜ'nün görevlendireceği 1 Psikolog, 1 Diyetisyen, 1 Diyabet Hemşiresi ve 1 Çocuk Endokrinoloji Uzmanı, katılımcılara diyabetle yaşam hakkında bilgi verecek. Bu personel, sadece günübirlik eğitim programında değil, aynı zamanda Denizli Pamukkale, Eskişehir Masal Parkı ve Sandıklı Akdağ'a yapılacak üç gezi sırasında da katılımcılara destek verecek.

Prof. Dr. Okumuş, diyabetin toplumdaki kadın, erkek, genç ve yaşlı herkesi etkileyen kronik bir rahatsızlık olduğunu vurguladı. Ayrıca, diyabetlilerin rehabilitasyonunda sosyal yaşam değişikliğinin önemine dikkat çekti. AFSÜ'de, diyabetle mücadele etmek için gerekli olan eğitim faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Proje kapsamında her bir diyabetli genç için isim etiketli özel bir ceviz fidanı ve kan şekerini düzenleyici etkisi olan sumak fidanı da dikileceği açıklandı. Afyonkarahisar Tip-1 Diyabetli Çocuklar Derneği Başkanı Meryem Arı, Rektör Prof. Dr. Okumuş'a AFSÜ'nün projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti.