AKÜ Rektörü'nden Anneler Günü Mesajı

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Haber: AKÜ Rektörü'nden Anneler Günü Mesajı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Anneler Günü'nün toplumların gelişiminde annelerin önemli bir rol oynadığını vurguladı. Karakaş, annelerin vicdanlı, özgür ve çalışkan nesillerin yetişmesinde büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Annelerin çocuklarının ilk öğretmenleri olduğunu hatırlatan Karakaş, mesajında tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Aile kurumunun değerlerin ilk öğrenildiği yer olduğunu belirten Karakaş, annelerin fedakarlıkları, sabırları ve merhameti sayesinde ülkenin gelişimine katkı sağladığını ifade etti.

Karakaş mesajında şunları söyledi: "Annelerimiz; bize şefkati ve sevgiyi ilk tattıran kişilerdir ve yetiştirdikleri her birey ile ülkemizin gelişmesini sağlamaktadır. Aile kurumu, annelerin fedakarlıkları, sabırları ve merhameti ile kurulmakta ve böylelikle geleceğimizin de temelleri sağlam bir şekilde atılmaktadır. Bu duygu ve düşünceyle en başta aile olgusunun temel niteliği ve yönlendiricisi olmasının yanında, toplumun yapısını şekillendiren, küçücük yüreklere sevgi bilincini yerleştirirken yavrularına aile kavramını aşılayan ve benimseten; başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin 'Anneler Günü'nü kutluyorum."

Karakaş, mesajında annelerin toplumun yapısını şekillendiren, küçük yüreklere sevgi bilincini yerleştirirken aile kavramını da aşıladıklarını önemle vurguladı.