Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş,

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 19 Mayıs 1919'un hasta bir milletin yeniden doğuşu, özgürlük ve aydınlık yarınlar için başlangıç olduğunu söyledi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli mücadelenin ilk adımının milletimizin bağımsızlık meşalesi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Karakaş, Samsun'da başlayan milli mücadelenin milletimizin destansı tarihine işaret fişeği olduğunu belirtti.

Karakaş, 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya ilk adımını attığını ve milli mücadeleyi başlattığını hatırlatarak, 19 Mayıs 1919'un Türkiye tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Aynı hedef ve idealler etrafında toplanan milletin bütün imkansızlıklara rağmen düşman işgaline karşı varoluş mücadelesini başlattığı bir tarihin yazıldığı 19 Mayıs 1919'un, Türk Milleti'nin gücünü tüm dünyaya tanıttığı tarihi olduğunu söyledi.

Karakaş, mesajında, milli mücadelenin amacını ve hedefini belirleyen sürecin Amasya'da başladığını ve daha sonra Erzurum ve Sivas'ta kutlu hedefine odaklandığını belirterek, Ankara'da millet iradesinin arkasına alındığını ve 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edildiğini hatırlattı. Büyük zorluk ve yokluklar içinde verilen mücadelenin sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğini vurgulayan Karakaş, Atatürk'ün Türk gençliğine olan güvenini de hatırlattı.

Millete bağımsız ve özgür bir yaşam hedefiyle yürütülen milli mücadeleyi başlatan sürecin 104. yıl dönümünde, Prof. Dr. Karakaş, tüm milletin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladığını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andığını dile getirdi.