Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Bugün, 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk tarihinde dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir. Bu tarih, Samsun'da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletinin özgürlük savaşının ateşini yakarak başlattığı gündür. Daha sonra bu mücadele Amasya, Sivas ve Erzurum'a yayılmış ve tüm ülkeye yayılmıştır. Bu meşale 104 yıl önce Samsun'da yakılmıştır ve sonsuza kadar yanacak. Türk gençliği, bu meşaleyi koruyacak ve gelecek nesillere aktaracaktır.

Değerli gençler, sizler ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak olan umudunuz ve gücünüzsünüz. Türkiye, bu kutsal vatan toprağı ve bu şanlı bayrak sizin en değerli hazineniz ve emanetinizdir. Bu emaneti korumak ve gelecek nesillere iyi bir şekilde aktarmak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu büyük sorumluluğun farkında olarak, daha çok çalışarak, ülkeniz ve insanlarınız için yararlı bireyler olmaya çalışmalısınız. Bilimde, sanatta, sporda, teknolojide ve sanayide daha da ilerlemek için özgüveniniz, enerjiniz, çabanız ve yeteneklerinizle hareket etmelisiniz.

Eğitim camiası olarak, geleceğin ışığı olan siz gençleri yetiştirme sorumluluğumuzu üstleniyoruz. Malazgirt'ten bu yana devraldığınız güçle, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancınızla milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak geleceğinizi sağlam adımlarla inşa ettiğiniz için teşekkür ederim.

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.