Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Avusturya'da düzenlenen Avusturya Türk Kültür ve Girişimcileri Fuarı'na katılan Sivrihisar Belediyesi, Eskişehir Valiliği koordinatörlüğünde stant açarak ilçenin kültürünü ve değerlerini ziyaretçilere tanıttı. Fuar, Avrupa'nın en prestijli ve içerik bakımından en zengin fuarlarından biri olarak kabul edilen ve 12 bin 500 metrekarelik alana sahip olan Dornbirn şehrinde gerçekleştirildi. Fuarda sanat, kültür, eğitim ve birçok etkinlikle birlikte Anadolu'nun zengin mirası da sergilendi. Sivrihisar Belediyesi'nin standı ise ilçenin eşsiz lezzetleri ve kilimleriyle öne çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sivrihisar Uygulamalı Kilim Müzesi usta öğreticisi Zeynep Duralı, fuara katılan ve Sivrihisar'ı tanıtma imkanı bulduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ise ilçenin yöresel kilimlerinin sadece birer dokuma eseri olmadığını, aynı zamanda ilçenin tarihini, kültürünü ve halkının emeğini yansıtan önemli birer simge olduğunu belirterek, bu kilimlerin Sivrihisarlı kadınların nesiller boyunca aktardığı el sanatı geleneğini temsil ettiğini söyledi. Sivrihisar'ın zengin tarihini, geleneklerini ve yöresel lezzetlerini tanıtmak için fuara katılan tek ilçe olduklarını vurgulayan Yüzügüllü, Sivrihisar'ın binlerce yıllık bir kültürün temsilcisi olduğunu ve bu mirası korumak ve tanıtmak herkesin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.