Gözden kaçırmayın

Bir İmam Hatip Okulu Başarılı İşlere İmza AtıyorBir İmam Hatip Okulu Başarılı İşlere İmza Atıyor

Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi Blok Tabanlı Kodlama Yarışması'nın ödül törenine, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar katıldı. Matematik temalı olan yarışma, matematik becerisinin günlük yaşama nasıl uygulandığını kapsamaktadır. Yarışmanın finalleri 26 Mayıs 2023 tarihinde, Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi'nde gerçekleştirildi ve öğrencilerin projeleri jüriye sunumuyla değerlendirildi.

İlkokul ve ortaokul kategorilerinde düzenlenen yarışmanın finalinde, her kategoriden beşer takım mücadele etti. Mersin, Kütahya, Çanakkale, Çorum, Kocaeli ve Aydın illerinden birçok finalist yarışmada yer aldı. Öğrencilerin projelerinin online olarak gönderildiği yarışmaya toplamda 86 proje başvurusu yapıldı. Bu başvurular arasından 10 takım finale kalmaya hak kazandı. Yarışmanın jüri üyeleri, farklı illerden gelen öğretmenlerdi.

Başvuru sürecinde tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler teşekkür edildi. Ödül töreninde, final yarışmasına katılan tüm çocuklara madalyalar verildi ve jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Program, sonuçların açıklanması ve ödüllerin verilmesiyle son buldu. >> Serap Keskin