Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Veteriner Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Tuğgeneral Osman Alp ve Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş gibi isimler katılırken, Veteriner Hekimler kep attı. Tören, öğrencilerin müzik dinletisi ve halk oyunları ile başladı. Veteriner Hekimlik mesleğinin ahlaki ve etik değerlerine uygun davranacaklarını ifade eden öğrenciler, öğrendikleri tüm bilgi ve tecrübeleri mesleki hayatları boyunca insan ve hayvanlara hizmet ederken ahlaki ve etik kurallara uygun olarak kullanacaklarının sözünü verdiler.


Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan, mesleğin memleket menfaatlerine en uygun biçimde uygulanmasını sağlayan odaların görevleri hakkında bilgilendirme yaptı. Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası olarak mesleği desteklemek için öğrencilere burs verdiklerini belirten Algan, aynı zamanda suni tohumlama alanında çalıştay düzenlediklerini aktardı. Veteriner Hekimler Odası olarak verilen destekler doğrultusunda mezun olan öğrencilerin görev yaptıkları yerdeki meslek odasına üye olmalarını istedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, mezun öğrencilerin 5 yıllık eğitim sürecini başarı ile tamamladığını ve mesleğin hayvan sağlığı yanında doğrudan beşeri sağlıkla da ilişkili olduğunu belirtti. Civelek, devlet ve millet için önemli hizmetlerde bulunacaklarına inandığını da dile getirdi. Ayrıca son 4 yıldır görev yaptığı dekanlık süreci boyunca, fakültenin akademik ve idari kadro tahsisinin güçlendirildiğini, hayvan hastanesinin temelinin atıldığını ve hayvan hastanesinin üst düzey cihazlarla güçlendirildiğini, çiftlikte ıslah ve biyoteknolojik projelerinin desteklendiğini ve öğrenci kulüp ve topluluklarına destek verildiğini anlattı.

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, mezun öğrencilerin ailelerinin büyük fedakarlıklarla evlatlarının okulu bitirdiğini belirterek meslek hayatlarında Necip Fazıl'ın ifadesiyle "ben varım" diyen bir gençlik olarak ülkeye hizmet edeceklerine vurgu yaptı.


Konuşmaların ardından mezun öğrencilere Veteriner Hekim Andı okutuldu, dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilerek, mezuniyet diploması verildi. Tören, öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.