Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

İl merkezinde, 40 okulun katıldığı İlkokullar Arası "Yetenekli Eller Hem Eğleniyor Hem Yarışıyor" temalı Beceri Temelli Bilgi Yarışması'nın merkez ilçe finalleri, hamilerimizden Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Musa Dinçgez ve Mevlüt Çınar ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sezai Keklicek ve İbrahim Erdem Gülcü'nün katılımıyla Kamil Miras Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Miraç Sünnetci, Yarışmanın açılış konuşmasında; "Oyunlar, çocuklarımızın zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bilişsel, duyusal ve psiko-motor becerilerinin de gelişmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle, "Yetenekli Eller Hem Eğleniyor Hem Yarışıyor" temalı Beceri Temelli Bilgi Yarışmasını düzenledik. Amacımız, öğrencilerimizin doğru bilgiyi seçebilmelerini, el becerilerini geliştirerek hızlı ve doğru karar verebilmelerini sağlamaktır. Ayrıca, centilmence rekabet etme duygusunu da kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Finale kalan 15 okulun kıyasıya yarıştığı yarışmanın sonunda, Merkez İlçe finallerinde birincilik Karşıyaka İlkokulu'nun, ikincilik Işıklar Balı Sultan İlkokulu'nun ve üçüncülük Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu'nun oldu. Öğrenciler, yarışırken eğlendiler ve büyük bir keyifle vakit geçirdiler.