Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime, Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında Hatay'daki depremzedelere yardım malzemeleri gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, deprem bölgesindeki okullarla kardeş olarak eşleştirilen diğer okullar, vatandaşların ihtiyaçlarını belirledi. Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin organizasyonuyla temel ihtiyaç malzemeleri, kırtasiye eşyaları, bilgisayar, yazıcı, kıyafet ve gıda ürünlerinden oluşan yardımlar toplandı. Malzemeler, kamyona yüklenerek Hatay'ın Hassa ve Samandağ ilçelerindeki kardeş okullara ulaştırıldı.

Projeye dahil olan Hızır Bey İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü öğretmeni Şule Engiz Gül, öğrencilerin ve öğretmenlerin deprem bölgesindeki kardeş okulların ihtiyaçlarını karşılamak için birlikte çalıştıklarını belirtti. Projenin tüm Türkiye'de uygulandığını ifade eden Gül, okulların deprem bölgesindeki diğer okullarla kardeş okul olarak eşleştirildiğini ve ihtiyaçlar yönünde ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını dile getirdi. İlk yardım kamyonunu Nisan ayında gönderdiklerini söyleyen Gül, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ikinci yardım kamyonunu da gönderdiklerini belirtti. Gül, depremzedelere yardımcı olabildikleri için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.