Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından yazılan hareketlilik projesi, Erasmus+ Yükseköğretim Programı 2023 dönemi Ana Eylem 1-Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130) programına başvuru yapan 23 proje arasından akredite edildi. Proje, kurulan Frigya Konsorsiyumu'nda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası paydaşları tarafından yürütülecek. Projenin amacı ise üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğini geliştirmek ve çevre bilincine sahip bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak. Aynı zamanda, bu proje sayesinde konsorsiyumda yer alan üniversitelerin mühendislik fakültesi öğrencileri yurt dışında staj yapma deneyimi yaşayacaklar.

Proje çalışanları, Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal'ı ziyaret ederek projenin detaylarını sundu. Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammet Yunus Şişman, Frigya Konsorsiyumu ile Üniversitenin Erasmus+ hareketliliklerinde personel ve öğrenciler adına her geçen gün yeni imkanların elde edildiğini dile getirdi ve Mühendislik Fakültesinin Üniversiteye bu alanda örnek teşkil etmesinden memnun olduklarını söyledi. Proje kapsamında hareketlilik yapacak öğrenciler ve personel, üniversitelerin mühendislik fakültelerinden seçilecek.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Karagüzel açıklamasında, projenin yazım süreçlerini aktardıktan sonra sürece gönüllü olarak katılan tüm çalışanlara teşekkür etti. Aynı zamanda, Konsorsiyumun oluşmasına destek olan ilgili üniversitelerin mühendislik fakültelerinin dekanlarına ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat ve yönetim kuruluna da teşekkür etti.

DPÜ'nün uluslararası alanda elde ettiği başarıların devam edeceğini kaydeden Prof. Dr. Hasan Göçmez, öğrencilere tüm uluslararası hareketlilik ve staj imkanlarından en üst düzeyde faydalanmak adına gerekli şartları yerine getirmelerini önerdi ve öğrencilerin bu alanda uluslararası deneyime sahip olmalarının önemini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal konu hakkında yaptığı açıklamada, üniversitenin değişim programlarında elde ettiği başarıların ülke çapındaki sıralamalara yansımışken Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin tematik bir konsorsiyum oluşturmasını kıymetli bulduğunu ifade etti ve DPÜ'nün uluslararası alandaki başarılarının artarak devam edeceğine inandıklarını belirtti.