Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

18 Nisan 2019'da Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci kez Afyon Kocatepe Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Atama kararı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince yapıldı. Rektör Karakaş, yeniden atandığı için gurur ve onur duyduğunu belirtti ve bu görevi sürdürürken Rabbim'den hak ve adaletten ayrılmamasını, hakkaniyet ve özveriyle çalışmayı nasip etmesini diledi.

Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 1969 yılında Tokat'ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olan Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı ve sosyoloji bölüm başkanlığı gibi birçok önemli göreve atandı. Akademik uzmanlık alanları arasında kimlikler sosyolojisi, kent sosyolojisi, siyaset sosyolojisi, etnisite ve milliyetçilikler, tüketim sosyolojisi, yoksulluk, küreselleşme, Türk düşünce tarihi ve polis araştırmaları gibi konular bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Karakaş'ın İngilizce dilinde orta düzeyde bilgisi vardır.

Karakaş, görev süresince üniversitenin kalitesini sürekli arttırmayı, bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı, ulusal düzeyde girişimci üniversiteler arasında yer almayı ve uzun vadede uluslararası tanınır bir üniversite olmayı hedeflemekteydi. Yeniden atandığı için çalışmalarına devam edeceğini belirtti ve akademik ve idari personel, öğrenciler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileriyle birlikte Üniversite'nin daha iyi noktalara gelmesi için özveriyle çalışacaklarını vurguladı.