Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Kurtuluş İlkokulu öğrencileri tarım yapmanın inceliklerini öğrenmek için Minik Yürekler Tarım Atölyesi'ne götürülüyorlar. Okul bahçesine kurulan sera, öğrencilerin ilgisini çekiyor ve öğretmenlerinin yardımıyla domates, biber ve salatalık yetiştirme süreci hakkında öğreniyorlar.

Minik Yürekler Tarım Atölyesi, öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerine olanak tanırken, öğretmenler tarafından organik tarımın önemi ve gıda güvenliği hakkında bilgiler veren idareci ve öğretmenler, ülkenin geleceği olan çocuklara güvenli gıda bilincini aşılama amacındalar.

Kurtuluş İlkokulu Müdürü Recep Altıntaş, öğrencilerin tarım ürünlerinin nasıl yetiştiğini görmelerini sağlamak amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Öğrenciler, teneffüslerde seraya gelerek yetiştirdikleri ürünleri incelemek için büyük bir heyecanla bekliyorlar. Altıntaş, organik ve güvenilir gıda konusunda bilinçli olmalarının geleceğimiz için çok önemli olduğunu belirterek, bu projeyi daha da genişleterek devam ettirmeyi planladıklarını söyledi.