Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

YÖK tarafından, üniversitelerdeki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimlerini kolaylaştırmak için "Engelsiz Üniversite Ödülleri 2023 Töreni" düzenlendi. Tören, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu üyeleri ve üniversite rektörlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, 97 üniversiteden bin 91 başvuru yapıldı ve 56 üniversiteye toplamda 295 bayrak ödülü verildi. Anadolu Üniversitesi bu yıl da birçok dalda bayrak ve ödül kazanarak, 97 üniversite arasında Türkiye altıncısı oldu.



Anadolu Üniversitesi'nin başarısı, 15 bayrak ödülü ve 70 program nişanı kazanmasıyla somutlaştı. Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında, eğitimde sağladığı son teknolojik imkânlarla, Eğitim Fakültesi "2023 Yılı Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü" (Yeşil Bayrak) kategorisinde bayrak aldı. Ayrıca, açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesi konusunda gösterdiği gayretle, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Öğrenci Merkezi, Turizm Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile "2022 Mekânda Erişebilirlik Ödülü" (Turuncu Bayrak) kategorisinde 9 bayrak daha kazandı.



Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci'nin aldığı ödüller, Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından değerlendirildi. Erdal, bu ödüllerin 2018'den beri Anadolu Üniversitesi'nin istikrarlı bir başarısını yansıttığını ve bu başarının gelecek çalışmaları için de bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Üniversitenin temel hedeflerinden birinin, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğunun altını çizen Erdal, engelli bireyler için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.