Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tepebaşı Belediyesi, çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla kent genelindeki çocuk merkezlerinde faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda, 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi'nde Küçük Empati Liderleri Programı çerçevesinde "Empati Atölyesi" düzenlendi. Atölyede, 6-9 yaş arası çocuklar için akran zorbalığını önlemek amacıyla sanat yoluyla şiddet iletişim becerilerini kullanmayı öğreten, duygusal güçlerini keşfetme, kendilerini tanıma ve ifade etme, duygu ve ihtiyaçları fark etme, empati becerilerini geliştirme gibi çalışmalar yapıldı.

Bu program, toplumun barış ve empati kültürünü geliştirme, çocuk hakları kültürünü yaygınlaştırma hedefleri doğrultusunda yürütülmektedir. Bir yıl boyunca devam eden programda yer alan çocuklara, Empati Liderliğine giriş belgesi verildi. Atölyenin sonunda çocuklar, aileleri ile birlikte kendi yazdıkları sözlerle bestelenen şarkılarını seslendirdiler. Tepebaşı Belediyesi'nin çocukların gelişimine yönelik faaliyetlerinin devam etmesi bekleniyor.