Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nün 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı. Tören, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. 19. dönem sosyoloji mezunlarının kep attığı törene; AKÜ Rektörü ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Dündar ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Kaymak ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Sosyoloji Bölümü dönem birincisi Mikail Taşkale, sosyoloji bölümünü tercih etme serüvenini anlattı. Taşkale, meslek lisesinde elektrik öğretmeni olduğunu ve öğrencilerine TYT sınavına girin dedikten sonra, sınavda kendisinin de yer alacağını söyledikleri için sınava girip, sosyoloji bölümünü kazandıklarını anlattı. Sosyoloji okumanın ufuklarını genişlettiğini belirten Taşkale, zihin dünyasına yeni pencereler açtığından bahsetti.

AKÜ Rektörü ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, törende yaptığı konuşmada, ülkemizde yaşanan deprem felaketine değinerek, törenin buruk sevinç yaşandığını ifade etti. Karakaş, 19. dönem sosyoloji mezunlarını uğurlarken, aynı zamanda sosyoloji bölümü ve sosyolog istihdamı hakkında bilgi verdi. Sosyoloji bölümünden mezun olanların farklı pozisyonlarda ülkemize hizmet edeceğini söyleyen Karakaş, mezuniyetin bir başlangıç olduğunu ve mezunların yeni hedeflerine ulaşmak için gayret göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Törende ayrıca, AKÜ Rektörü ve Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Sosy