Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması'nın Türkiye Finali", Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirildi. Yarışmaya, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ortaokul ve lise öğrencileri derece elde etmek için katıldı. Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışma oldukça heyecanlı ve mücadele dolu geçti.

Lise kategorisinde İstanbul Üsküdar Marmara Ticaret Odası Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammed Esed Can birinci, İzmit Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Burak Acar ikinci ve Yakutiye Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden İbrahim Budak üçüncülük ödülü kazandı. Ortaokul kategorisinde ise birinciliği Erzurum Tortum Niyazi Çakmakçı İmam Hatip Ortaokulu'ndan Alim Alacalı, ikinciliği Amasya Suluova Şehir Recep İnce İmam Hatip Ortaokulu'ndan Kamil Arzu ve üçüncülüğü İstanbul Üsküdar Marmara Ticaret Odası Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mustafa İbrahim Okumuş elde etti.

Dereceye giren hafız öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ve il protokolü, Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Osman Erkul, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması, din eğitimi alan gençlerin hem hafızlığı geliştirmelerine hem de birbirleriyle yarışarak sosyalleşmelerine olanak sağlıyor. Yarışmaya katılan öğrenciler, din eğitimi konusunda kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Yarışmanın genç hafızlar için büyük bir motivasyon kaynağı olduğu, öğrencilerin daha fazla çalışarak başarı elde etmeye gayret ettikleri görülüyor.