Gözden kaçırmayın

İlçe Jandarma Komutanlığı, Afyonkarahisar'da Emaye Fabrikasında İşçilere Bilgilendirme Etkinliği Düzenlediİlçe Jandarma Komutanlığı, Afyonkarahisar'da Emaye Fabrikasında İşçilere Bilgilendirme Etkinliği Düzenledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dokuz Millet Bahçesi Toplu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Türkiye Çevre Haftası kapsamında Adıyaman, Giresun, Bulancak, Düzce, Cumayeri, Bursa Harmancık, Bolu Gerede, Şuhut Afyonkarahisar, Sivas Şarkışla ve Erzincan Tercan İlçesi'nde yer alan millet bahçelerinin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan dokuz millet bahçesinin toplamda 1 milyon 466 bin metre kare büyüklüğe sahip olduğunu ve Adıyaman Millet Bahçesi'nin 505 bin metre kare, Giresun, Bulancak Millet Bahçesi'nin 28 bin metre kare, Düzce, Cumayeri Millet Bahçesi'nin 72 bin metre kare, Bursa, Harmancık Millet Bahçesi'nin 40 bin metre kare, Bolu, Gerede Millet Bahçesi'nin 295 bin metre kare, Afyonkarahisar, Şuhut Millet Bahçesi'nin 125 bin metre kare, Adana, Aladağ Millet Bahçesi'nin 200 bin metre kare, Sivas, Şarkışla Millet Bahçesi'nin 150 bin metre kare ve Erzincan, Tercan İlçesi, Camii Şerif Millet Bahçesi'nin 52 bin metre kare olduğunu açıkladı.

Açılışı yapılan Şuhut Millet Bahçesi'nde 1 adet futbol sahası, 1 adet voleybol sahası, 1 adet tenis kortu, 1 adet basketbol sahası, 4000 metre yürüyüş yolu, 4000 metre bisiklet yolu, seyir terası, çocuk oyun alanları, oturma alanları, piknik alanları, Millet Kıraathanesi, Millet Camisi, 98 bin bitkinin yer aldığı koku bahçeleri ve otopark alanları bulunuyor. Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt açılış sonrasında yaptığı açıklamada, millet bahçesinin ilçe sakinlerinin bir araya gelmesini sağlayacak, doğayı koruma bilincini artıracak, kültür ve spora destek verecek bir merkez olduğunu belirtti. Aynı zamanda, bahçede düzenlenecek etkinliklerin ve programların şehrin sosyal hayatına renk katacağını, insanların birbirleriyle etkileşimlerinin artacağını, çocukların doğa sevgisi kazanabileceğini ve yeşil bir miras bırakarak gelecek nesillere katkı sağlayacağını dile getirdi.

Türkiye Çevre Haftası kapsamında yapılan Dokuz Millet Bahçesi'nin açılışı ülkenin dört bir yanına yayılan doğal güzelliklerin korunması, çevre bilincinin artırılması ve insanların bir araya gelmesi gibi amaçlar doğrultusunda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Toki'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, insanların dinlenebileceği, eğlenebileceği ve sosyal etkinlikler gerçekleştirebileceği bir ortam oluşturulmasına katkı sağladıklarını ifade etti.